Smakvandring

En av våra mest populära aktiviteter är vår smakvandring. Vi upplever naturens dofter och känslor samtidigt som vi avnjuter lokala delikatesser. Vi har komponerat en meny och smakvandring med råvaror från lokala REKO-ringar i Härnösand och Höga Kusten. Vi går till olika platser runt Lodgen och njuter av vår lokalt producerade mat. Vandringen avslutas på Härnö Outdoor Lodge och där vi fortsätter och avslutar vår matupplevelse. Smakvandringen kan anpassas efter gruppens behov och kan innehålla mellan 3-5 rättar.

  • Naturguide som följer med längs den 2 km långa vandringen

  • 2 st förrätter avnjuts längs vandringen.

  • Varmrätt och efterrätt äter vi  inne på Härnö Outdoor Lodge

Sandra Itämaa

Dryckesprovning

Visste du att Västernorrland har ett väldigt rikt utbud på drycker med lokal tillverkning och lokala entreprenörer. Vi håller i dryckesprovningar från lokala leverantörer och kan erbjuda ett brett spann av drycker. Vad sägs om lokal rom från Friendship Rum, världsprisade Hernö Gin, lokala ölbryggerierna Lockeby, Tjärnsjö, Hernö Hantverksöl eller varför inte en vinprovning?

  • Lokala drycker

  • Denna aktivitet kan med fördel kombineras med middag

Provning Hernö Gin

Escape box

Ni får ett uppdrag att lösa som lag. Boxen som tilldelas varje lag är full av spännande gåtor, pussel, kartor, böcker, formler och hemligheter. Hur jobbat laget ihop under press? En nervkittlande aktivitet som pågår under ca 90 minuter tillsammans med aktivitetsledare.

Kockarnas kamp

Vår egen 5-kamp där ni på ett lekfullt sätt utmanas i olika grenar, följt av en prisutdelning i samband med middagen. Aktiviteterna består av olika inslag där alla, oavsett färdighet kan delta. Passar grupper som är 6 personer eller fler, ingen gräns uppåt. Kombineras med fördel med smakvandring eller middag.

Laget före jaget

Här jobbar vi med att stärka gruppen och använda varandras styrkor för att komma framåt. Vi gör olika övningar i grupp och parvis där man behöver varandra för att lyckas med uppgiften. Denna går att göra både utom- och inomhus. Passar grupper från 4 personer och uppåt.

Vedugnspizza

Tillsammans eldar vi upp vår pizzaugn och gör napolitanska pizzor med lokala råvaror. Tillsammans övar vi på att baka ut degar samt grädda pizzorna i vår vedugn utomhus.

Bäst i test

Succén från TV – nu på Vårdkasberget. Denna aktivitet går att göra både i grupp och individuellt. Vi leker oss igenom knasiga och roliga lekar tillsammans, och kanske får veta förmågor om andra i gänget som man kanske inte visste?

Mordmysterium

Ett roligt och spännande gruppevent som genomförs under middagen. Målet är att hitta lösningen på ett mord genom att finna mördaren, som är någon i gruppen. Mot slutet får alla presentera sina lösningar och är det ingen som löser mordet så vinner mördaren. Går även att kombinera med smakvandring.

Spionjakten

En mobiljakt på Vårdkasberget – ni delas upp i lag och får olika kartnålar till appen i mobilen. Man behöver lösa gåtor längst vägen för att få nästa kartnål, och därmed nå nästa utmaning. Svarar man fel får man ett tidsstraff innan man får nästa kartnål. Det lag som snabbast kommer till slutmålet och har svarat snabbast på frågorna vinner spionjakten!

Härnö classic

Härnö Classic ingår bågskytte, cornhole och kockarnas kamp
Härnö Classic  är både en lagtävling och en individuell tävling. Där lagsegrare och individuella segrare koras.

Utomhusmatlagning och musik

Härnö Outdoor mat och musik är en kombination av en mat och musikupplevelse och en tävling.
Vi umgås och lagar mat samtidigt som vi tävlar i musik och matkunskap.