Härnö Outdoor smaktrail

Namnet Härnö Outdoor smaktrail kommer från att smak och naturupplevelsen går längs den populära Härnötrailleden. Vanligtvis är det löpning som sker på Härnö Trail, men under Härnö smaktrail är det njutvandring som gäller. Upplevelsen börjar vid Smitingen – Härnöklubbs naturreservat och vandringen går sedan längs havet, upp på utsiktsberg, ner i mörk skog för att sedan avslutas uppe på Vårdkasberget och Härnö Outdoor Lodge.

Under vandringen får vi avnjuta lokal mat i kombination med anpassade drycker. Vandringen avslutas på Härnö Outdoor Lodge och vi fortsätter vår matupplevelse med varmrätter och efterrätt.

  • Naturguide som följer med längs den 8 km långa vandringen

  • 3  rätter avnjuts längs vandringen.

  • Varmrätter och efterrätt äter vi  inne på Härnö Outdoor Lodge

Sandra Itämaa

Smak och naturupplevelse i Höga Kusten

Häng med på ett smakäventyr med havet, bergen och skogen som inramning. Njutvandringen startar på Smitingen och målet är Vårdkasberget och Härnö Outdoor Lodge. Under dagen går vi genom skog, upp på utsiktsberg och längs havet och får en smak och naturupplevelse utöver det vanliga.

Vi har komponerat en 6-rätters smakvandring med lokala råvaror från Härnösand och Höga Kusten. 3 av 6 rätterna äter vi längs den 8 km långa vandringen  för att sedan avsluta middagen med 3 rätter inne på Lodgen.  Till detta serveras ett dryckespaket (alkohol/alkoholfritt) så ni som gäster får en helhet i den gastronomiska upplevelsen. Pris 2650,- (alkohol) / 2450,- (alkoholfritt).

Utomhusmiddag

Datum

Härnö smaktrail kan bokas av grupper med minst 6 personer. Vi skräddarsyr smaktrilen efter gruppen behov och önskemöl,
Kontakta oss för upplägg och pris.

Fakta:

Härnö Outdoor Smaktrail: Vandringen är ca 8km och  är relativt krävande. Bitvis är det brant både uppför och nerför
Maten: 3 förrätter under smakvandringen. Varmrätter och efterrätt inne på Lodgen. Maten är alltid laktosfri.
Pris: Härnö smaktrail inklusive dryck 2650,- (alkohol) / 2460,- (alkoholfritt).
Vad ska jag ha med mig? Kläder efter väder och bra skor.
Specialkost: Vi kan anpassa menyn för specialkost och vegetarisk, men behöver veta innan
Vid regn: Vi kortar ner vandringen något, men vi äter två av rätterna utomhus. Ta med regnkläder
Start på vandringen: Vi samlas på Härnö Outdoor Lodge uppe på Vårdkasberget. Därefter transporteras vi ut till starten vi Smitingens havsbad.
Boende:  Hotell; First Hotel Stadt, Royal Hotell eller Hotell City. B&B Villa Sedin finns i Härnösands centrum. ca 3,5 km från Härnö Outdoor Lodge.

Sandra Itämaa