Upplev Höga Kusten, Härnön och Vårdkasberget

På Härnön i Höga Kusten ligger Vårdkasberget  – ett av Höga Kustens mest tillgängliga utsiktsberg. Det går bilväg hela vägen upp på toppen där man möts av en vidunderlig utsikt över stora delar av Höga Kusten. Från toppen av Vårdkasberget utgår fler fina vandrings, cykel och trailleder.

Ställplatser eller camping finns det inte, men det finns gott om parkeringar att stå på. Parkeringarna är inte märkta så det är allemansrätten som gäller. Dvs 24 h är det ok att stå. Karta på området hittar ni längst ner på sidan.

Vi på Härnö Outdoor vill skapa en inkluderande mötesplats som inspirerar, engagerar och skapar möten mellan människor. Härnö Outdoor Lodge är den självklara mötesplatsen för alla som besöker och använder berget.

Välkommen upp på berget

Utsikt från Vårdkasen i Härnösand

Härnö Outdoor Lodge

Med passion för naturen och det traditionella hantverket skapar vi en matupplevelse tillsammans med våra gäster. På Härnö Outdoor Lodge är mötet en lika stor del av upplevelsen som maten och drycken. Maten skapar vi från de bästa råvarorna vi kommer över och med glädje och passion kommer vi laga allt vi tycker är gott just för stunden.

Köket använder gärna lokala råvaror men tillagade med tekniker från hela världen, allt för att aldrig hindra kreativiteten. För bästa tänkbara matupplevelse är menyn under ständigt utveckling.

På Härnö Outdoor Lodge får du god mat lagad med kärlek.

Helgmeny dagtid 11-16

Tjälknöl 175,-
potatissallad, friterad lök, rädisa
Rökt lax 175,-
spenat a la creme, potatis
Sill/strömmingtallrik 145,-
(varierar beroende på tillgång) klassiska tillbehör såsom bröd, smör, ost
Dagens sandwish 95,
Dagens soppa (vegetarisk) 135,-
Mjällomsklämmor med fyllning 85,-
– rökt sik & gräslök – renstek & pepparrot – fetaost, rödlök & srirachasås

Middag och kvällstid på Lodgen

Under perioden 1 maj – 22 juni har vi öppet kvällstid torsdag, fredag och lördag. Torsdagar kör vi igång vår vedeldade ugn och kör pizza för hela slanten:
Fredagar och lördagar har vi lite olika inriktningar och smakupplevelse. Allt från BBQ till Smakvandringar och Champagneprovning. Se bokningskalendern nedan vad som erbjuds.

Aktiviteter på Vårdkasen och Härnön

Hitta hit

Härnö Outdoor Lodge och Vårdkasberget ligger 4 km från Härnösands centrum och E4. Skriv i Vårdkasberget eller Härnö Outdoor Lodge i er kartapp och följ vägbeskrivningen.

Hitta till Vårdkasberget i Härnösand från E4 Härnö Outdoor Lodge
Karta aktiviteter Vårdkasberget