Cykling och mountainbike på Härnön i Höga Kusten

Konferens i Härnösand och Höga Kusten

Få platser i vårt land erbjuder så kuperad och variationsrik terräng som Höga Kusten. På Härnön finns det både utmärkta leder och bra med stigar och vägar för fricykling. Cyklingen på Härnön erbjuder allt från avancerad Mtb till njutcykling på mindre vägar. Längre ner på den sidan hittar ni förslag på cykling på Härnön. Både för landsvägscykling och mountainbike. På Hemsö Kajak & MTB finns det möjlighet att hyra cyklar.

Vår restaurang ligger i ett område med storslagen natur och rikt friluftsliv, varför inte börja eller avsluta nästa äventyr hos oss!

Holmbergsrundan och Gerestavarvet – Två fina MTB-leder i Höga Kusten

Uppe på Vårdkasen finns två skyltade rundor särskilt anpassade för mountainbike. Gerestavarvet är en 8,5 kilometer lång och tekniskt lätt led, men med en något tuff avslutning. Holmbergsrundan är 7,5 kilometer och medelsvår med vissa tekniska partier. Båda lederna har en stor variation på cyklingen som bjuder på allt från snabba singeltracks till stökiga stenpartier och klipphällar.

Sandra Itämaa

Mountainbike på Härnöleden

Härnöleden är en kombinerad cykel och vandringsled som även den har stor variation med allt från flowstigar till brant klippcykling. Leden är drygt två mil lång och tar dig runt en stor del av Härnön, via till exempel till Sälsten, Smitingen och Vårdkasen. På några få ställen kan man behöva bära eller leda cykeln.

Sandra Itämaa

Härnön runt – Njutcykling i Höga Kusten

På Härnön finns det många fina vägar och grusvägar som lämpar sig för det som vi kallar njutcykling. Cykling som har mer fokus på njutfyllda dagar och upptäckarglädje än adrenalin och träning. Njutcykling är något de flesta klarar av och kräver  inte någon speciell cykel.
I och med att vi befinner oss i Höga Kusten så kan de på vissa delar vara lite backigt, men naturen och utsikten ger energi och kraft till att trampa uppförs.

Sandra Itämaa

Vår restaurang ligger i ett område med storslagen natur och rikt friluftsliv, varför inte börja eller avsluta nästa äventyr hos oss!