Cykling och mountainbike på Härnön i Höga Kusten

Konferens i Härnösand och Höga Kusten

Få platser i vårt land erbjuder så kuperad och variationsrik terräng som Höga Kusten. På Härnön finns det både utmärkta leder och bra med stigar och vägar för fricykling. Cyklingen på Härnön erbjuder allt från avancerad Mtb till njutcykling på mindre vägar.

Cyklar kan närmast hyras här https://hemsokajak.se/

Längre ner på den sidan hittar ni förslag på cykling på Härnön. Både för landsvägscykling och mountainbike. Vill ni ha hjälp och förslag på cykling i Höga Kusten. Mejla eller ring vår cykelgubbe Micke Englund micke@harnooutdoor.se 070-5189910.

Mountainbike på Härnön i Höga Kusten

Holmbergsrundan och Gerestavarvet – Två fina mtb-leder i Höga Kusten

Uppe på Vårdkasen finns två skyltade rundor särskilt anpassade för mountainbike. Gerestavarvet är en 8,5 kilometer lång och tekniskt lätt led, men med en något tuff avslutning. Holmbergsrundan är 7,5 kilometer och medelsvår med vissa tekniska partier. Båda lederna har en stor variation på cyklingen som bjuder på allt från snabba singeltracks till stökiga stenpartier och klipphällar.

Sandra Itämaa

Mountainbike på Härnöleden

Härnöleden är en kombinerad cykel och vandringsled som även den har stor variation med allt från flowstigar till brant klippcykling. Leden är drygt två mil lång och tar dig runt en stor del av Härnön, via till exempel till Sälsten, Smitingen och Vårdkasen. På några få ställen kan man behöva bära eller leda cykeln.

Sandra Itämaa

Fricykling på Härnön

För att få ut det bästa av cyklingen på Härnön kan man kombinera olika leder och stigar.  Kontakta oss på Härnö Outdoor för tips på bra cykling
Mejla eller ring vår mtbgubbe Micke Englund micke@harnooutdoor.se 070-5189910. 

I appen Trailforks finns det också en massa härlig cykling att ta del av.

Sandra Itämaa

Härnön runt – Njutcykling i Höga Kusten

På Härnön finns det många fina vägar och grusvägar som lämpar sig för det som vi kallar njutcykling. Cykling som har mer fokus på njutfyllda dagar och upptäckarglädje än adrenalin och träning. Njutcykling är något de flesta klarar av och kräver  inte någon speciell cykel.
I och med att vi befinner oss i Höga Kusten så kan de på vissa delar vara lite backigt, men naturen och utsikten ger energi och kraft till att trampa uppförs.

Sandra Itämaa

Läs mer om mountainbike och cykling i Höga Kusten

I Höga Kusten finns det många fina ställen att cykla på. PÅ några få platser får man inte cykla. En sådan plats är Skuleskogens naturreservat. Där får man inte cykla. I övrigt gäller allemansrätten och så länge man följer den är det fullt tillåtet att cykla i Höga Kustens fina natur. Här kommer några tips på bra cykling i Höga Kusten.

Mountainbike i Örnsköldsvik

Örnen Mountainbike Arena är är öppen för allmänheten och består av ett tiotal uppmärkta leder och stigar på totalt cirka 30km.
Arenan är en del av Skyttis friluftsområde där man också kan starta, men själva huvudområdet är lokaliserat ovanför Järved. Här hittar du nybyggda teknikbanor med doserade kurvor, träbroar, mindre hopp mm för mountainbike, ett teknikområde för barn och vuxna samt en asfalterad pumptrackbana. Parkering, toalett och cykeltvätt finns i området.

Mountainbike i Sollefteå

Det finns mängder av leder och stigar att upptäcka i och omkring Sollefteå. Oavsett om Ni provar de nya cykellederna på Hallstaberget eller ger Er iväg på en längre tur mot någon av våra andra berg i området garanterar vi att det blir en grym upplevelse.

Fina naturstigar för MTB på Hemsön

Med start vid vår uthyrning finns ett nätverk av roliga stigar som vi röjt och anpassat för cykling. Med en heldämpad MTB blir cyklingen extra njutbar!

Via appen Trailforks (gratis) ser ni alla våra stigar och turförslag. Rutten Älgarnas bakgård >> är en 10km slinga som mestadels följer stig, kortare bit grusväg och omges av väldigt omväxlande natur. Den är utmanande för de flesta men innehåller inga hopp eller stora hinder. 

Kalla kriget runt >> är en mindre teknisk slinga på 22km som passerar Hemsö Fästning där du kan njuta av fantastisk utsikt och god mat. Rutten går till hälften längs mindre sand/grusvägar och till hälften på stig. Denna rutt sätter ändå prov på benmusklerna då Hemsön är kuperad.

På Hemsön finns också cyklar att hyra via https://hemsokajak.se/